12 ферми в цялата страна за гъби шийтаке имат Стоян Асенов и семейството му. Той смята, че съвсем скоро ще излязат и на Европейския пазар
„България произвежда от най-качествените и гъби шийтаке. Много са полезни. Много са вкусни, много по-месести. При готвене не се стопяват като другите гъби, защото са израснали на дърво. Поемате толкова много витамини и минерали от гъбата, че тя заздравява имунната система и прави така, че тялото само да се лекува
Борислав Иванов и семейството му живеят в с. Златия, Добричко. Имат градина, където по екологичен начин отглеждат всякакви зеленчуци. Двамата са били в Германия, но са се отказали от гурбета. Казват че оцеляват, но не печелят от това.
„Жив” шоколад произвеждат в ловешкото село Дойренци Любомир Христов и съпругата му- бивши IT специалисти. Шоколадът се прави от сурови зърна, без термична обработка, обясни той:
"Те се мелят в гранитна каменна мелница за 48 часа, след което се смесват с пчелен мед и така се прави самия шоколад. По този начин се запазва в голяма част полезните вещества в какаото. "Работим само с био какао. Аз съм бивш ай ти специалист. Имахме семейна телекомуникационна компания 20 няколко години. Продадохме я и решихме да се занимаваме с истински неща, да направим нещо с ръцете си. Удоволствието е неимоверно по-голямо, когато направиш нещо".