Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Европейските регламенти позволяват в козунаците да се влагат сухо мляко и яйца на прах

Снимка: Радио Видин

Европейските регламенти позволяват в козунаци и други тестени изделия да се влагат сухо мляко и яйца на прах. Това каза Бистра Иванова от Агенцията по храните при проверка в търговски обекти за качеството на храните, които традиционно пазаруваме за Великден. Уточнението е във връзка с проучване на Асоциация "Активни потребители", според което в козунаците – индустриално производство липсват прясно мляко и яйца:

"За съжаление, ние нямаме български държавен стандарт за козунака, който би поставил рамката на суровините, които могат да се влагат. По тази причина всичко, което е на пазара, не е вредно и е в съответствие със законодателството. Нямаме причина да го спираме или да не разрешаваме разпространението на пазара".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени