С музикална програма и състезания по надпиване с бира в каспичанското село Кюлевча се провежда бирен фестивал.
Специални гости на Фестивала на бирата бяха музикантите от група "Контрол", които излязоха на сцената точно в 13.00 часа. Част от посетителите на фестивала пропътуваха километри, за да чуят на живо любимата си група. Други бяха категорични, че са тук заради бирата.
Марин Маринов прави домашна бира отскоро, а любителите на пивото имаха възможност да опитат от неговото производство. Пред "Хоризонт" той разказа:
Тънкостите са много. Вече зависи какво търсим в бирата, какво искаме да получим - по-горчива ли да бъде, по-алкохолна ли, по-слаба ли да бъде. Газировката се получава от една вторична ферментация, която работи в бирата, затова и се казва жива бира, понеже тя когато отлежава, тя пак работи и се развива бирата.