Умерената консумация на бира разширява кръвоносните съдове, повишава съдържанието на добрия холестерол в кръвта, възпрепятства отлагането на мастни образувания по вътрешните стени на артериите, снижава риска от инфаркти и инсулти и предпазва от образуването на камъни в бъбреците. Известно е още, че пивото не води до затлъстяване, както се смяташе доскоро.
Много хора обаче не допускат, че пием повече бира, отколкото кафе. "Биреното коремче" е резултат на гените, които носим, разказва технологът проф. Габриела Маринова. Хората от бранша сме любители на пивото и не сме с наднормено тегло, допълва тя.
Любопитни са и модерните в последните години бири с плодов вкус и нисък алкохолен градус. Именно те са предпочитани от жените и от по-младата възрастова категория клиенти.
Още детайли за производството и природата на бирата ще научите от звуковия файл.