Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Защо не изнасяме дивечово месо

Снимка: БГНЕС

По официална информация на Българската агенция по безопасност на храните 95% от предлаганото във веригите месо от дивеч е внос. В интервю за предаването "Хоризонт до обед" Дамян Дамянов, директор на Югозападното държавно предприятие в Благоевград, коментира:

През годините държавата имаше износ на дивечово месо за над 500 000 – 600 000 тона, а сега в момента такъв износ няма. Големият процент от дивечовото месо, което се отстрелва, добива, в районите на ловните дружини, е за консумация на ловците, а това, което е в държавните райони, е за реализация на пазара, като все още не спазваме и не отговаряме на всички изисквания, за да бъде предоставено то на търговските вериги, хотелиери и така нататък.

Цялото интервю с Дамян Дамянов можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна