Update Required
To play the media you will need to either update your browser to a recent version or update your Flash plugin.
Хиляди ценители на българските традиции се събраха в град Априлци на Празника на сланината и греяната ракия, който се организира за шеста поредна година от местното читалище "Светлина".
Местните хора да излязат и да реализират своята продукция като сланината и ракията, обясни Дончо Пачников за това каква е идеята на събитието.
Голямата награда живо прасенце в конкурса за най-крехка сланина спечели Събин Ранков, който допълни:
Дядо ми ме е учил как се прави хубава сланина – това е технология, която не се казва на всеки.
Гостите на празника имаха възможността да опитат традиционните бабина гозба и боб със сланина, както и много вкусни мезета.
Още за атмосферата от празника чуйте в репортажа на Пламен Христов в звуковия файл.