Ние не търгуваме с алкохол, ние предоставяме услугата изваряване, категоричен е Петър Петров, собственик на пункта за изваряване на плодово джибри. Това според закона е названието на модерния казан:
Както таксито извършва услуга от точка А до точка Б, ние им извършваме услугата с поставянето на материала, с изваряването на материала и с предаването им, след което те заплащат дължимия акциз и ние заплащаме след това ДДС. Ако всичко това влезе в сила, всичките тия неща отиват в сивия сектор и тогава хората ще си извадят казаните на село и почват да си варят там. Тогава постъпленията в бюджета ще бъдат нищожни, ако не и нулеви.
Защо недоволстват врачани и какви ще са последствията за казанджийството след идеите за нови правила за работа на малките казани за производство на домашна ракия чуйте в звуковия файл.