Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радиоенциклопедия „Храни срещу рака”: Кисело мляко, варива, подправки

Снимка: БГНЕС

Американският колеж по хранене съобщи, че има основание някои мъже да избягват големите количества млечни продукти, за да се намали рискът от рак на простатата при фамилно предразположение. Има новини и за канцерогенните ефекти на алкохола върху отделните органи. Продължават споровете за и против консумацията на соя и риска от рак, както и влиянието на различните видове подправки върху това заболяване.
Как наши водещи специалисти в областта на храненето гледат на тези проблеми?

Предлагаме ви мненията на: проф. Донка Байкова - зам.-председател на научното дружество по хранене и диететика, проф. Стефка Петрова от Националния център по обществено здраве и анализи, проф. Христо Крачанов от Института по хранителни технологии в Пловдив и доц. Даниела Попова, ръководител на клиниката по метаболитни заболявания и диететика в Университетската болница „Царица Йоана” - ИСУЛ.

27 ноември

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени