Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радиоенциклопедия „Храни срещу рака“: Зеленчуци и плодове срещу рака

БНР Новини
Снимка: БГНЕС

Световният фонд за изучаването на рака и Американският институт за неговото изследване поставят на първо място  плодовете и зеленчуците в класацията на противораковите храни. Препоръката на Световната здравна организация е да се консумират всеки ден поне 400 грама общо плодове и зеленчуци, а Световната организация по рака препоръчва прием на 800 грама от тези полезни храни.
Защо това е така? На този въпрос отговарят: проф. Стефка Петрова от Националния център по обществено здраве и анализи, проф. Христо Крачанов от Института по хранителни технологии в Пловдив, проф. Донка Байкова – зам.-председател на Научното дружество по хранене и диететика и доц. Даниела Попова – ръководител на Клиниката по метаболитни заболявания и диететика в Университетската болница „Царица Йоана“ – ИСУЛ.

13 ноември

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени