Етикетите, онези, които сега са върху храните и които често ни карат да влизаме с лупа в магазина заради дребните буквички. Онези буквички, които обаче се оказват доста важни за хората с алергии или някакъв вид непоносимост. Така ли ще е и занапред? И какво ще се промени след 13-и декември тази година.
И шега ли е, че месото скоро ще си има CV... И като отидем в заведение, например, ще можем да попитаме „Къде е раждано прасето, от което са шишчетата в чинията ни?” И ще ни отговорят.
И още съвети към всички нас като потребители, за онова което все забравяме да погледнем, прочетем или попитаме в магазините, заведенията за бързо хранене или ресторантите - от Райна Иванова, началник отдел в Дирекция „Контрол на храните и граничен контрол” в Българската агенция за безопасност на храните.