Психологията на храната и начина на хранене като фактор за психичното здраве на човека
Update Required
To play the media you will need to either update your browser to a recent version or update your Flash plugin.
22 февруари Психологията на храната и начина на хранене като фактор за психичното здраве на човека Психологът Мария Рачева споделя професионалния си опит и научните изследвания в областта, аргументирайки твърдението, че храната определя усещането за спокойствие, удовлетвореност, щастие и когато е подходящо приготвена и със съответното качество можа да намали нивото на стреса и да ни предпази от депресивни състояния.
15 февруари Изпит за водещите на „Семейно радио” На връх рождената дата на предаването „Вкусът на истината” организира дегустационен изпит за водещите на „Семейното радио”. Енологът на „Домейн Бойар” и признат международен дегустатор Владимир Влъчков, постави на изпитание, знанията ни за описание и познаване на вината. Дегустацията е на вино Розе от сорта „Каберне Фран”, нова серия, която се очаква след месец март да бъде на пазара. Дали след три години обучение в ефир водещите разпознават цвета, аромата и вкуса на виното?
8 февруари „Знаете ли какво ядете?” Вкусът на истината постави важният въпрос „Знаете ли какво ядете?” Провокирани от конференцията организарана от представителството на Европейския парламент в София експерти и производители се събраха и поставиха своите въпроси на администрацията и политическите представители. В студиото на програма „Христо Ботев” Мъгърдич Хулиян, експерт по Обща земеделска политика и инициатор на основаването на Национално сдружение на малките семейни ферми и преработватели разяснява ключовите моменти в спора между трите основни страни - потребители, производители и администрация.
1 февруари 2014 година Най-актуалните тенденции на пазара на вино Вкусът на истината представи последните, модните, най-актуалните тенденции на пазара на вино. Предаването е поредица от брандираните от Домейн Бойар излъчвания, които имат за цел да повишат информираността на слушателите за последните тенденции, както и да ги научат как да избират вино в огромния поток от търговски марки и наименования. Гост в студиото бе маркетинг експерта Мартин Михайлов.
4 януари 2014 година Махмурлукът – теория и практика Какви са обективните факти и субективните преживявания след празниците. Даваме думата на медицината и традиционните лекове.
11 януари 2014 година Кой какво предпочита в Европа Сравнението е между двете конкурентни, но не в конфликт напитки, Бирата и Виното. Статистиката показва нова карта на Европа. Виното и Бирата са сходни и много различни. И двете напитки са резултат от естествена ферметация на земеделски продукти. Борят се за еднакво изтънчени сетива и могат да присъстват напълно равностойно на ежедневната и празнична трапеза.
18 януари 2014 година Бирата гостува на "Вкусът на истината" Темелко Пампов председател на Асоциацията на домашните пивовари разказва за страстното хоби, привличащо все повече поддръжници. Какво е да се "вари" пиво у дома? Каква е историята на крафт-пивоварството и има ли то място у нас.
25 януари 2014 година Има ли "дамски" и "мъжки" вкус във виното
На дегустация в ефир присъстваха художникът Вихрони Попонеделев и Мила Попнеделева-Генова - илюстратор и съчинител на детски приказки и разкази. Опитвахме традиционен мавруд, но.... издържан в съвсем различен за сорта стил. Виното е такова, че със сигурност би се харесало и на дамите, напук на мита, че маврудът прави само тежки мъжки вина.