Наредбата за специфичните изисквания към млечните продукти влезе в сила преди дни. Тя дава на млекопреработвателите два месеца гратисен период, в който трябва да се пригодят да изпълняват изискванията. С какво наредбата ще бъде полезна за потребителите и дали ще затрудни производителите? На тези въпроси отговори в "Преди всички" Рангел Кръстанов - директор на Дирекция "Здравеопазване на животните и безопасност на храните" в Министерството на земеделието.
С наредбата се регламентират критериите за качество и състава на млечните продукти. Наредбата определя какво трябва да бъде вложено в едно сирене например, за да бъде то истинско сирене. Забранява се добавянето в млечните продукти на мазнини и протеини с немлечен произход. За търговците на едро тези изсквания вече са въведени, каза Кръстанов.
Цялото интервю на Веселина Миланова с Рангел Кръстанов можете да чуете от звуковия файл.