Вашите сигнали остават "глухи" за институциите, сблъскали сте се с проблеми или пък сте станали свидетели на интересна история, която искате да разкажете.

Вече има как – на специална платформа в сайта на БНР очакваме вашите снимки, видеа и кратко описание.

Пишете ни на "Подай сигнал", а нашите репортери ще направят проверка и ще разкажат в ефира на БНР, ще го покажем във "Вашият сигнал" на сайта ни и в социалните мрежи.

Служители на фирмата за храна в Сливен са носители на стафилококи

| обновено на 14.01.14 в 16:33
Снимка: БГНЕС

11 от изследваните 26 служители на кетъринговата фирма, доставяла заразена храна на училищата в Сливен и региона, са носители на стафилококи. Това съобщи директорът на Агенцията по безопасност на храните в Сливен д-р Пламен Пенчев.

Изследванията от микробиологията на областната болница показват, че при 11 от служители на кухнята - майка имат отклонение от нормите. Наличието на стафилококи в натривките на персонала съвпада с резултатите от изследванията на Агенцията по безопасност на храните на пилешката супа от кухнята на фирмата и с пробите от училищата, където е доставена.

Регионалната здравна инспекция е направила предписание всички служители на кетъринга да бъдат изпратени на преглед при личен лекар и ако някои от тях имат остра клинична картина за заразно и инфекциозно заболяване, да посетят специалист.

Директорът на инспекцията д-р Виолета Узунова каза, че в следващите дни ще се направи проверка дали разпореждането е изпълнено.

Специална комисия от компетентните институции ще се занимава със случая и ще налага санкции на виновните за инцидента.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!