Ути Бъчваров за великденската трапеза и ценностите на празника

Освен смирението и вярата, трапезата също се е превърнала в ключова за Великден.
По какъв начин можете да превърнете блюдата за неделния ден в истинска наслада за сетивата? Коя е най-лесната рецепта за козунак и какво още може да сготвим?
Готвачът и шоумен Ути Бъчваров съветва:
„Най-лесната рецепта за козунак е да намерите някоя хубава малка пекарна и да си изберете. Или пък да попитате някой приятел или близък да ви направи, ако така или иначе ще приготвя…“
Ути призна, че не яде козунаци и не ги приготвя, но все пак сподели какво правят другите хора:
„Виждал съм да приготвят козунак в пералня. Там се тумблира, за да стане след това на конци. Явно пералнята е многофункционален уред, защото някои тумблират и месо вътре.“
Важна част от трапезата е и зелената салата, която може да се превърне в още по-специален елемент на масата:
„Покрай Великден яйцата са много използвани, затова от жълтъка приготвям един вкусен плътен дресинг за салатата. С лимон и малко зехтин става страхотен дресинг, който препоръчвам.“, разказа Ути.
Като „апотеоз на вярата и смирението“ Ути Бъчваров описа предстоящия голям християнски празник.
Повече кулинарни съвети – в звуковия файл: