Предпразнично: Започват проверки по магазини и заведения в Ямбол

В Ямбол от днес служители на Областната агенция по безопасност на храните започват засилени проверки в магазини, складове, пазари и заведения за хранене. Инспекторите ще следят за произхода и качеството на агнешкото месо, яйцата и тестените изделия преди великденските празници. 

 Проверките в търговските обекти ще се извършват изненадващо, уточни д-р Иванка Дякова от Агенцията по храните:

„Ще проверяваме произхода на месото, трябва да е добито в регламентирано заведение, да бъде с печати, да бъде придружено с документи за произход и годност и съответно съхранено при необходимата температура- за охладеното месо от 0 до 4 градуса."

При яйцата проверките ще бъдат най-вече за наличието на маркировка.

„Маркировката показва, че са минали съответния ветеринарен контрол“.

Проверките ще продължат до 21 април.

„Включително и по празниците, в четирите почивни дни ще имаме дежурни служители, телефоните са на разположение на гражданите, така че могат да подават сигнали“, допълни Дякова.

Още от БНР уеб