Трудно се вдигат цени
„Като стане време да вдигам цени, ми е много трудно, защото има хора, които имат нужда от нещо евтино“. Това обяснява Антоанета Томова от Шумен, една от малкото майсторки на закуски в Шумен, която засега задържа цените им. Казва, че може да си го позволи, защото прави всичко сама. От замесването на тестото през пърженето на вкусни мекички и пирожки до продажбата им.
Уморително е, търсила е работник, но желаещите искат бомбастични заплати, а умения нямат.
Повече от 30 години Антоанета владее тестото и го превръща в различни вкусотии, а от 3 – 4 години е лавката й с вкусотии в центъра на града.
Откакто е на това място, е вдигнала цените само веднъж. Сега продава мекиците за 1,20 лв., а пирожките със сирене за 1,60. Признава, че е твърде възможно и тя да вдигне цените.
За бизнеса със закуски Антоанета Томова пред Цветелина Георгиева.