Когато храната лекува
историята и добрият опит на едно семейство
Мнозина я познават като „Цветно Си“, в семейството й обаче я наричат "Мама Сита". Защото е кулинар и кухнята е нейното царство. Приготвя с любов любими лакомства за семейство и приятели. Майка е на две тийнейджърки, на 13 и 15 години. Точно на 15 -ти септември миналата година те са диагностицирани с Инсулинова резистентност и Хашимото. Как Силвия Стоянова от Стара Загора се справя с първоначалния шок и как след три месеца, благодарение на положителите резултати, е уверена и готова да споделя рецепти на вкусни и лесни за приготвяне неща, които деца и възрастни да си хапват без угризения. В домашни условия приготвя желирани бонбони, сладкиши без захар, дюнери, чипс и всички любими лакомства на тийнейджърите.
Едно интервю от кухнята на Силвия. За първоначалния шок. За мита, че здравословното хранене не е бюджетно. За положителния ефект върху децата и цялото семейство. И за това как с изпитани рецепти помага на други майки.
Силвия разказва, че промяната в избора на продукти за приготвяне на храната в тяхното семейство настъпва изведнъж, рязко. Но не след дълго установява, че променения хранителен режим се отразява благотворно и на бюджета. В следващия звуков файл разбиваме мита за трудно достъпните заради високите цени здравословни храни.
Заради първоначалния шок и целия спектър от емоции след диагнозите на децата си, Силвия решава да сподели добрия опит и убеждението си, че храната лекува. Все повече майки опитват от нейните рецепти, а вече и децата са посланици на здравословното хранене. Без излишно фокусиране и крайности, Силвия доказва, че майката знае най - добре от какво имат нужда нейните деца.