Румънско агнешко се продава по магазините като българско. Това предупреди в навечерието на Великденските празници председателят на Съюзът на говедовъдите Димитър Зоров. По думите му близо половината от агнешкото месо е родно, а останалото – внос.
Румънски агнета влизат в български кланици и ги колят, и ги представят за български агнета, защото са по-евтини. В Румъния има субсидия на заклано агне, което фактически подобрява цената, но трябва да се знае, че румънското агнешко е с много по-лоши вкусови качества.
Един от начините потребителите да се ориентират е цената. По думите на Зоров килограм българско агнешко се търгува за 13 лева и 60 стотинки.
Продължаваме рубриката „Запознай се с музикантите“ с представянето на главния диригент на Симфоничния оркестър на Българското национално радио – Константин Илиевски . Константин Илиевски произхожда от..
Човекът, с когото ще ви запознаем тази седмица е цигуларката Галина Койчева - концертмайстор на Симфоничния оркестър на БНР. „ Утвърден и желан солист е, чудесен камерен изпълнител и перфектен..
Запознай се с музикантите! Това е пространството, където всяка седмица ще ви срещаме с някой от музикантите от съставите на БНР. Стартираме с цигуларката Десислава Чолакова , далеч не само..