Обичаят - за Гергьовден да се приготвя агнешко месо, е запазен от старата традиция за този празник да се дава като жертва от най-доброто, което си произвел и отгледал.
До днес в много по-малки населени места и села е съхранен и друг Гергьовски обичай - за общите празнични трапези.
Продължаваме рубриката „Запознай се с музикантите“ с представянето на главния диригент на Симфоничния оркестър на Българското национално радио – Константин Илиевски . Константин Илиевски произхожда от..
Човекът, с когото ще ви запознаем тази седмица е цигуларката Галина Койчева - концертмайстор на Симфоничния оркестър на БНР. „ Утвърден и желан солист е, чудесен камерен изпълнител и перфектен..
Запознай се с музикантите! Това е пространството, където всяка седмица ще ви срещаме с някой от музикантите от съставите на БНР. Стартираме с цигуларката Десислава Чолакова , далеч не само..