В Историческия музей в Горна Оряховица е създадена нова експозиция, посветена на най-прочутия местен деликатес - "Горнооряховски суджук".
Повече от два века в Горна Оряховица се прави суджук, но реалните свидетелства са от първия фотограф, заснел местни колбасари преди 145 години, когато селището е обявено за град. Богата колекция от архивни снимки и документи, запазени стари съдове и уреди за производството на суджук са включени в експозицията. Атрактивно съчетание на предмети и стенопис ще позволи на посетителите да се потопят в атмосферата на старите работилници.
Кулинарният продукт, който е една от емблемите на Горна Оряховица, преди три години беше признат от Европейската комисия като защитено географско название. На 30 май, когато в града ще започне традиционният празник на суджука, всеки посетител на музейната експозиция ще може да опита деликатесите на трите местни фирми, правото единствени у нас да правят "Горнооряховски суджук".
Продължаваме рубриката „Запознай се с музикантите“ с представянето на главния диригент на Симфоничния оркестър на Българското национално радио – Константин Илиевски . Константин Илиевски произхожда от..
Човекът, с когото ще ви запознаем тази седмица е цигуларката Галина Койчева - концертмайстор на Симфоничния оркестър на БНР. „ Утвърден и желан солист е, чудесен камерен изпълнител и перфектен..
Запознай се с музикантите! Това е пространството, където всяка седмица ще ви срещаме с някой от музикантите от съставите на БНР. Стартираме с цигуларката Десислава Чолакова , далеч не само..