Забързаното ежедневие, многото отговорности и ограничените средства карат немалко родители, когато подхождат към храната, тя да бъде повече „фаст” и по-малко „фууд”. По този начин обаче те дават лош пример на своите деца и дори проведеният експеримент от световноизвестния готвач Джейми Оливър показа, че съвременните американски деца знаят какво е айфон и таблет, но не и как изглеждат суровите карфиол и патладжан.
За да не се случи това и у нас, помагат различни кулинарни училища. Едно от тях се провежда тази седмица в София. Задачите му са да възпита гастрономическо знание за хубавата, чиста и прясна храна, усещането на децата за това какво е добра храна и как да я споделят с близките си хора. С напътствията на готвачите от Кулинарна академия HRC малките откриват радостта от готвенето и придобиват умения, които ще им бъдат ценни цял живот.
Снимките са предоставени от организаторите.
Гласуване по настоящ адрес в изборите на 27 октомври 2024 г.
Гласуване на избиратели с увреждания в изборите на 27 октомври 2024 г.
Кой има право да гласува в изборите на 27 октомври 2024 г.
Гласуване с хартиена бюлетина в изборите на 27 октомври 2024 г.
Гласуване с машина в изборите на 27 октомври 2024 г.
Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69
Тел: + 359 2 9708810
Факс: + 359 2 9733769
E-mail: office@cem.bg
www.cem.bg
Българско национално радио © 2020. Всички права са запазени.