Европейската комисия одобри искането на България карнобатската гроздова ракия да бъде вписана в регистъра на защитените географски указания.
От Комисията уточняват, че ракията е с поне 40 градуса алкохол, има светложълт цвят, който се дължи на отлежаването в дъбови бъчви и прибавянето на карамел.
„Тази ракия има ясно изразен вкус на зряло грозде, а също така и нюанси на ябълка и смокиня. Тя се произвежда в няколко общини в Източна България“, добавят от Комисията.
Новата марка става част от над 245 спиртни напитки, които вече са в този регистър.
Християн Георгиев е кадет в Националния военен университет "Васил Левски" в град Шумен, носител на именната стипендия "Кольо Фичето", връчвана от фондация..
В aртпространството на галерия Heritage, новият aртцентър в сърцето на София, е представена самостоятелна изложба на художника от старата школа майстори –..
Младият художник Димитър Павлов вече оставя своя културен отпечатък с изложбата "Писма и ноктюрни" – до 14 декември в галерия "Сердика". Това е..
Ел. поща: hristobotev@bnr.bg