За великденския понеделник се пекат и тестени агънца, кифли, наречени "идаши", правят се фигурки от царевична шума.
Агнешко руло пълнено със спанак, агнешки млечен гювеч или агнешко с пресни зеленчуци, козунак или великденски венец от козуначено тесто, както и великденска яйчена салата, са част от празничната великденска трапеза в Чехия.
Още за посрещането на Великден в Чехия - чуйте в звуковия файл.
На днешния 17 януари си спомняме за големия български поет Атанас Далчев , който ни напусна на тази дата през 1978 година . Атанас Далчев е..
Литературният клуб на Столична библиотека навърши десет години, а на 16 януари е представянето на известния писател Деян Енев в новия формат "По следите..
Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров посети Либия по официална покана на президента на Университета Гарюнис в Бенгази д-р Азедин Идриси. По..
Ел. поща: hristobotev@bnr.bg