Инспекторите следят основно сроковете и условията за съхранение на предлаганото агнешко месо. То трябва да има документ за произход и здравна маркировка. За да избегнем некачествените месни продукти, експертите съветват да пазаруваме само от регламентирани обекти. Д-р Несрин Расим от Агенцията по храните съветва още:
Характерният светло розов цвят, който е характерен за агнешкото месо, кръвонасядания по агнешкото, възстановява се в рамките на една минута - това е характерно за преснотата на месото, един от признаците.
Повечето клиенти се интересуват от произхода и разпознават прясното месо, разказа една от продавачките:
Срок на годност, печатите, които ги слагаме на агнешкото. Има си хора, които си държат да е българско, да не е замразено. Цяло с глава е 15.50 лв., без глава е 14.20 лв., месото е 15.10 лв. за килограм и се купува.
Проверките продължават и утре.
Християн Георгиев е кадет в Националния военен университет "Васил Левски" в град Шумен, носител на именната стипендия "Кольо Фичето", връчвана от фондация..
В aртпространството на галерия Heritage, новият aртцентър в сърцето на София, е представена самостоятелна изложба на художника от старата школа майстори –..
Младият художник Димитър Павлов вече оставя своя културен отпечатък с изложбата "Писма и ноктюрни" – до 14 декември в галерия "Сердика". Това е..
Ел. поща: hristobotev@bnr.bg