В Пловдив хора с увреждания ще бъдат обучавани в готварство. За целта е създадена специално оборудвана кухня.
Председателят на Националния алианс за работа с доброволци Ренета Венева, по чиято инициатива е изградена трапезарията съобщи, че оборудването за нея е закупено със средства от берлинското Дружество за подпомагане на българските домове.
Обучителният план предвижда отделните групи да се състоят от 12 души като пълният курс е две години. Така в края на 2016 година ще придобият квалификация първите курсисти, които могат да потърсят реализация в пловдивските ресторанти или хотели. В самата кухня ще работят 10 души, а капацитетът на трапезарията е 300 порции на ден.
Усмихнат, непринуден, дружелюбен, безкрайно земен и джентълмен – такъв видяхме Начо Герерос по време в първата му публична поява у нас. Известният испански..
На сцената на Държавната опера във Варна зрителите ще имат възможността да се насладят на опера-мюзикъла "Калас и Онасис". Вдъхновен е от..
"Чувствам се спокойна. Нищо не дължа на никого. Това, което съм – благодаря на майка си и баща си… Господ ме е помазал, че ми е дал някакъв талант, аз не..
Ел. поща: hristobotev@bnr.bg