Парламентът регламентира критериите за производство на оцет с приетите окончателно промени в закона за виното и спиртните напитки. Според дефиницията етикетът "оцет" ще може да носи продукт, който е получен чрез ферментация от оцетно-кисели бактерии на продуктите от грозде, вино,плодови вина и водоалкохолни смеси.
Производителите ще посочват процентното съдържание на оцетната киселина не по-малко от 60 грама на литър. Търговците и фирмите, които предлагат на пазара фалшив оцет, приготвен от оцетна киселена чрез химичен синтез, ще се наказват с глоба от 5 хиляди до 10 хиляди лева, решиха депутатите.
Австралиецът Саймън Бони (р.1961, Сидни) и групата му Crime & The City Solution пристигат за първи у нас в понеделник, на 2 декември, за да..
Две от късните реформаторски опери на Кристоф Вилибалд Глук бяха изпълнени в две водещи белгийски музикални институции – във Фламандската опера в Антверпен..
Тази година Европейската лаборатория по физика на елементарните частици (ЦЕРН) отбеляза своята 70-годишнина. ЦЕРН е основан от 12 европейски..
Ел. поща: hristobotev@bnr.bg