Близо 70 проверки на магазини, складове и пекарни са извършени от Областната дирекция за безопасност на храните във Варна по повод предстоящите Великденски празници.
Инспектор Стаменка Иванова посочи най-честите нарушения: „Някои смеси, които се използват - не всичко е описано на етикетите, набухватели - не всичко е изписано.“
Иванова каза още, че за съжаление истинското от фалшивото не може да се различи, без да бъде опитано. Под три лева, ако се продава нещо, то явно е фалшиво: "Да, които съставки са миксове, просто са по-евтини. Това всъщност е целта на добавката на микс - да бъде по-евтина самата продукция и по-лесно да се предлага на пазара“, каза още тя.
Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..