Винаги пиех чай, когато се готвех за изпити. Всеки път, когато пътувах в чужбина, си купувах непознати разновидности. В този период това беше само интерес, но един ден мои приятели ме заведоха на чаена церемония в Париж. Отидох без никакви очаквания, просто исках да опитам нови чаени напитки. Останах очарована от това съкровище, което съществува в Китай повече от 4000 години. За мен тази напитка не е просто продукт, това е култура, средство, което сближава хората. В този момент си помислих, че бих искала да използвам чая в своята работа. Обещах си, че един ден ще направя нещо с чай. Не знаех защо, кога и как. Просто бях уверена, че ще се случи.
Руджеро изоставя кариера си и се доверява на своята интуиция. Тя отваря първия чаен магазин "Козе ди те“ в малкото градче Йези в региона Марке, Италия. По думите ѝ местните не само, че не пиели чай, но и не били чували за тази напитка, но тя успява да промени техните навици и ги научава да разнообразяват италианското еспресо с чаената напитка.Днес чаеният магазин "Козе ди те“ предлага повече от 100 вида чай, който се внася от Китай, Индия и Япония. Магазинът продава своите продукти онлайн, както и снабдява други търговски обекти в страната.
Информация за кампанията #investEU, която разказва за добрите примери край нас, осъществени с инвестиции от ЕС, можете да откриете на: https://europa.eu/investeu/projects
От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Еленица Маринова.
Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..