Деца от столични училища отбелязаха заедно с Представителството на Европейската комисия в България и Асоциация Евроток- България Европейския ден за здравословно хранене. Основната цел на събитието е да се работи за промяна на качеството на храната в детските градини и училищата, и да се изграждат у децата навици как да подбират правилно храните, каза Георги Иванов - председател на асоциация ЕВРОТОП-България:
Мисля, че в училищата най-вече трябва да се отварят такива дискусии. Една голяма кампания се отвори за промяна в производството на определени продукти, които доказано вредят на здравето на човека - консерванти, допълнителни съставки, които се ползват в хранително-вкусовата индустрия.
Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..