Да ядем или да не ядем, все пак?

БНР Новини
Снимка: Булфото

Пепел и утайка от кафе в диетичните разновидности на хляба. Сирене и кашкавал, които все по-често „растат“  по палмите. Водни соли в кравето масло, хидрогенизирани мазнини в маргарина – и все повече сърдечно-съдови болести. Хормони, антибиотици и прат – тоест остатъци от ветеринарно-медицински препарати: в месото. Изкуствено подсладена боза и синтетичен пастьоризиран оцет – повод за поредната носталгия, която ни връща към миналото. Меламин в сухото мляко и диоксин в животинските фуражи – обикновени страхове или необикновени реалности в настоящето. Забрана за отглеждане на генно-модфицирани организми, но разрешен внос на генно-модифицираните им продукти чрез бърбъна, царевичните пръчици, вафлите, соевият сос. Храни, които са на път да постигнат още в близко бъдеще абсурдно безсмъртие – за сметка на увеличаващите се и непрекъснато подмладяващи се хронични заболявания и патологии. Перманентни завоевателни войни, обявявани в геометрична прогресия вместо от полезните на вредните  – от вредните на полезните бактерии на бойното поле на живия микросвят във всички нас. Променят ли се стандартите за полезно и вредно в Европейския съюз в този смисъл или просто те се разминават с нашите родни държавни стандарти? И ще се намерят ли все пак добри новини за все по-гладните и жадни за такива новини българи?


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!