Военно-полева кухня с точната дневна дажба на войниците по време на Втората световна война организира Руският клуб в Русе в Денят на победата.
Членовете на Руския клуб в Русе приканваха гостите си за празника, да опитат от войнишката дажба, която е била определена със заповед на командването още в началото на Втората световна война. Председателката на клуба Маша Станчева поясни: В порцията на армията е имало сто грама водка, черен хляб, супа и каша - или с месо, или с чесън, защото чесънът ги е пазил от различни заболявания.
Отбелязването на празника в Русе започна с церемония пред паметника на Альоша, на който венци и цветя поднесоха ветерани, дипломати, депутати, представители на местната власт, много български и руски граждани.
Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..