В Пловдив хора с увреждания ще бъдат обучавани в готварство. За целта е създадена специално оборудвана кухня.
Председателят на Националния алианс за работа с доброволци Ренета Венева, по чиято инициатива е изградена трапезарията съобщи, че оборудването за нея е закупено със средства от берлинското Дружество за подпомагане на българските домове.
Обучителният план предвижда отделните групи да се състоят от 12 души като пълният курс е две години. Така в края на 2016 година ще придобият квалификация първите курсисти, които могат да потърсят реализация в пловдивските ресторанти или хотели. В самата кухня ще работят 10 души, а капацитетът на трапезарията е 300 порции на ден.
Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..