Храненето като наука и критично мислене

БНР Новини
Снимка: издателството „Сиела“

„Думата „химия“ за различните индивиди носи различно значение. Под „химия“ едни разбират всички индустриално произведени вещества, съединения и продукти. За втори това са всички странни думи на етикетите, които звучат неразбираемо. За трети химията е просто това, което не харесват.“
Така биологът Йордан Стефанов започва една от главите на книгата си „Митове и истини за храненето“. Както подсказва нейното заглавие, тя има за цел да търси истините за здравословното хранене, като ги подкрепи с научни аргументи и да развенчае някои фалшиви твърдения, които започват своя път от дигиталното пространство и се превръщат в закони за мнозина.
Какво още съдържа научнопопулярното издание? И защо съмнението трябва да бъде в основата на всяко наше търсене? Йордан Стефанов отговаря на тези и още въпроси в студиото на „Нашият ден“.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!