Нов кулинарен канал „споделя“ рецепти и трикове в кухнята. Автор на „Тихото готвене с Деси“ е бургаската журналистка Десислава Георгиева. Дългогодишен кадър на вестник „Морски труд“, в момента собственик на сайта Сhernomorie-bg.com, Георгиева има зад гърба си и две книги-стихосбирката „Момичето с къдриците“ и "Време без думи" с кратки стихове и миниатюри. Защо сега кулинарен канал?
Приятелите на Десислава Георгиева във фейсбук споделят често вечерята й. Повече от 4 години албумът със снимки „Когато готвя“ е надлежно попълван с вкусотии. От дума на дума, с приятелско побутване снимките прерастват във видеа. Важна роля за тази крачка се пада на дизайнера Христо Петров, който монтира клиповете. Десислава разказа за предаването „Ева в неделя“:
„Искаме да помогнем на хората, които се чудят какво да сготвят като им дадем интересна идея. Всички рецепти могат да бъдат комбинирани с различни съставки според това какво ви е предпочитанието. Предлагам ги по начина, по който ги правя. Това са рецепти, които знам от майка ми, от баба ми, съвременни рецепти, които съм гледала или опитвала-правя си мои варианти. Използвам подправки, които на мен ми харесват. Убедила съм се, че кулинарията наистина е изкуство, но всеки може да готви стига да следва основни стъпки!“
Първото видео се появява навръх Бъдни вечер и е за приготвянето на содена питка. Окончателно идеята за you tube канал се оформя по време на приготвянето на коледен щолен. Братовчед й я провокира да обяснява какво прави, но тя му отговаря с пълно мълчание. Оттам идва и името на канала. „Тихото готвене с Деси“ набира скорост и вече има 10 видеа, засега основно с традиционни български рецепти, испански ястия и други по-малко познати по нашите географски ширини храни:
„Ще покажа всичко, което аз обичам, което съм опитвала някъде, което искам да направя, експериментирам и успоредно с това ще направя рецепти, провокирана от мои приятели-сред тях има и вегетарианци, и вегани. Ще има изненади!“
Журналистът избира подхода в кадър да бъдат само продуктите и свещенодействието по приготвянето на храната. Златните правила, които препоръчва, са: детайлно запознаване с рецептата, преценка какво в нея да се промени според личния вкус и подготовка на всички нужни продукти преди да започне същинското готвене.
Интериорът, в които се снимат рецептите, също е различен. Например, традиционният бял хляб намира своето точно място в кухнята на Мона Чобан в магичния „Артел 13“ в сърцето на Родопите. Деси Георгиева издава-тази седмица ще бъде качена рецепта за тиролски сладки.
С изложба и кулинарна демонстрация Унгария представи своята кухня и традиции в Етнографския музей в Бургас. Пълномощният й посланик Миклош Борош откри експозицията „Сладки посланици“. В посещението си той беше придружаван от директора на Институт Лист - Унгарският културен институт в София Сандра Мишкеди. Проявата е част от..
Една бъдеща звезда на модната индустрия представихме в предаването "Ева в неделя". Фатме Хасан е трети курс специалност "Мода" във филиала на НХА в Бургас. Наскоро тя се нареди сред победителите в международния конкурс "CROPS" на Feeric Hub. Тази година конкурсът събра 204 модни илюстрации на 34 студенти от 16 университета и 8 държави...
Златка Димитрова излиза на боксовия ринг в Унгария на 10 ноември. За първи път бургазлийката, която има афинитет към спорта и е запалена по фитнеса, ще се представи официално в това поприще. Турнирът е атрактивен с участието на популярни дами, основно инфлуенсърки от цяла Европа. Включват се представителки на 8 държави. На родния модел..
Днес тръгва Научноизследователският кораб „Св.св. Кирил и Методий“ - НИК 421 в третото си плаване до ледения континент Антарктида. В 33-ата Българска експедиция ще се включат и орнитолози, както и учени от цял свят. Затова се превръща и в международна. Това каза за БНР Бургас проф. Христо Пимпирев. Само преди дни приключи и традиционният..
Археолози проучиха некропол в местността Каваци край Созопол. Той е в периметър, част от историята на Аполония Понтийска и е датиран от IV в. пр. Хр. Открити са интересни артефакти, съобщи директорът на археологическия музей Димитър Недев: „ Това е един много интерес участък с интересни погребения, в които се открива нюанс на..
„Операция: Плюшено Мече“ е най-мащабната коледна кампания за сбъдване на детски мечти на деца и младежи в неравностойно положение в България. На 1 ноември започна 17 - тото й издание. Всяка година с екип от 250 доброволци в цялата страна и с помощта на хиляди дарители от България и чужбина, организацията прави Коледата възможна за малки и големи в..
Една от най-популярните бургаски двойки Кристина Дончева и Артьом Анатолиевич – Арти, зарадваха всички свои фенове с новината, че очакват втората си рожба. Бургазлийката, която стана един от най-запомнящите се участници в „Гласът на България“ – и Арти се сгодиха по време на полуфиналите във формата през 2020-та, а година по-късно станаха родители..
С изложба и кулинарна демонстрация Унгария представи своята кухня и традиции в Етнографския музей в Бургас. Пълномощният й посланик Миклош..