При приготвянето на агнешкото месо може да включим червен пипер, кимион и дори кардамон, който дава по-цитрусов аромат. Йоана Петрова поясни, че месото може да поеме много и различни подправки. „Лимонова кора също му подхожда, но нека не забравяме и зелените билки и подправки. Разбира се най-отива розмарин на агнешкото месо. Може да се включи мащерка, мента или риган в средиземноморски стил ако се приготвя“, обясни блогърът.
Времето за печене също е специфично при агнешкото месо. „Времето зависи от това каква част печем от месото. Ако са например котлетите, където месото е доста деликатно и крехко, тогава не ни трябва много време. Месото трябва да остане сочно. Ако печем бутче или плешка, тогава можем да го задушаваме по-дълго време във фурната – в началото покрито, а след това да се открие, за да може да се запече хубаво на повърхността и да стане коричка. Тогава времето може да варира от 2 дори до 4 часа. Зависи от това каква температура сме сложили на фурната. При 180 градуса около 3 часа ще имаме хубаво задушено месо“, обясни Петрова.
Доброто настроение е най-важно за приготвянето на козунаците. Има тънкости, които са важни да се спазват, за да се получат така желаните конци. „Важно е да използваме брашно с по-високо протеиново съдържание и разбира се дълго месене. Хубаво е в козунака да има два вида мазнина – едната да е животинска, а другата да е растителна. Животинската може да е с краве масло или свинска мас. При растителната може да използваме неутрално на вкус олио – слънчогледово или от гроздови семена“, обясни блогърът. Важно е захарта козунака да не е твърде много. Причината е, че ако прекалим ще попречим на образуването на конците. „Правилото е около 300 гр. захар за 1 кг. брашно. Козунакът хем е сладък, хем имаме добре развит глутен, съответно и хубави конци“, допълни Йоана Петрова. Относно ароматите може да се използват ванилия, лимонова кора, а пълнежът е въпрос на въображение и вкус.
С изложба и кулинарна демонстрация Унгария представи своята кухня и традиции в Етнографския музей в Бургас. Пълномощният й посланик Миклош Борош откри експозицията „Сладки посланици“. В посещението си той беше придружаван от директора на Институт Лист - Унгарският културен институт в София Сандра Мишкеди. Проявата е част от..
Една бъдеща звезда на модната индустрия представихме в предаването "Ева в неделя". Фатме Хасан е трети курс специалност "Мода" във филиала на НХА в Бургас. Наскоро тя се нареди сред победителите в международния конкурс "CROPS" на Feeric Hub. Тази година конкурсът събра 204 модни илюстрации на 34 студенти от 16 университета и 8 държави...
Златка Димитрова излиза на боксовия ринг в Унгария на 10 ноември. За първи път бургазлийката, която има афинитет към спорта и е запалена по фитнеса, ще се представи официално в това поприще. Турнирът е атрактивен с участието на популярни дами, основно инфлуенсърки от цяла Европа. Включват се представителки на 8 държави. На родния модел..
Днес тръгва Научноизследователският кораб „Св.св. Кирил и Методий“ - НИК 421 в третото си плаване до ледения континент Антарктида. В 33-ата Българска експедиция ще се включат и орнитолози, както и учени от цял свят. Затова се превръща и в международна. Това каза за БНР Бургас проф. Христо Пимпирев. Само преди дни приключи и традиционният..
Археолози проучиха некропол в местността Каваци край Созопол. Той е в периметър, част от историята на Аполония Понтийска и е датиран от IV в. пр. Хр. Открити са интересни артефакти, съобщи директорът на археологическия музей Димитър Недев: „ Това е един много интерес участък с интересни погребения, в които се открива нюанс на..
„Операция: Плюшено Мече“ е най-мащабната коледна кампания за сбъдване на детски мечти на деца и младежи в неравностойно положение в България. На 1 ноември започна 17 - тото й издание. Всяка година с екип от 250 доброволци в цялата страна и с помощта на хиляди дарители от България и чужбина, организацията прави Коледата възможна за малки и големи в..
Една от най-популярните бургаски двойки Кристина Дончева и Артьом Анатолиевич – Арти, зарадваха всички свои фенове с новината, че очакват втората си рожба. Бургазлийката, която стана един от най-запомнящите се участници в „Гласът на България“ – и Арти се сгодиха по време на полуфиналите във формата през 2020-та, а година по-късно станаха родители..
С изложба и кулинарна демонстрация Унгария представи своята кухня и традиции в Етнографския музей в Бургас. Пълномощният й посланик Миклош..