Младо семейство от Бургас разкриват сладката страна на кулинарията с ръчнонаправени шоколадови изкушения. Главният герой е шеф Съткъ, който е завършил Le Cordon Bleu в Лондон. Това е знаменитото училище, откъдето се дипломират най-изкусните шеф-готвачи, сомелиери, мениджъри в кулинарната индустрията от 1931 год. насам.
Шеф Съткъ може да приготви всичко в кухнята, но най-голямата му страст са десертите. Именно в тази посока, решава да създаде свое заведение, където да предлага собственоръчно приготвените си сладки изкушения. Заради ограничителните мерки то в момента е затворено, но майсторът сладкар приготвя и предлага онлайн уникални и неповторими шоколадови бонбони и десерти.
Помага му неговата съпруга Елиз, която менажира семейния бизнес. Освен спътничка в живота, тя е най-голямата подкрепа на шеф Съткъ и неговото вдъхновение.
„Започнахме случайно да се занимаваме с това. Моят съпруг ми приготви специална кутия с бонбони, опитах ги, бяха прекрасни и аз му казах, че трябва да ги изработва и предлага на клиенти, защото повече хора трябва да опитат този невероятен вкус. Така започна всичко!“
Елиз разказва, че шеф Съткъ приготвя бонбоните от висококачествен белгийски шоколад, като обича да им добавя и различни други вкусове – ядки, плодове, ликьори, плодови кремове, мусове и др.
За 14 февруари той прави белгийски бонбони във форма на сърце, френски макарони и вкусни сладкиши.
„Селекцията, която сме направили е готова да отговори на всеки вкус! Съчетали сме млечен шоколад с ягода, млечен шоколад с други плодове, черен шоколад с лешник, или с лешник, карамел и бейлис и др., като бонбоните са в красива опаковка!“
Повече за прекрасните сладки изкушения, които приготвя шеф Съткъ може да видите ето тук:
повече може да чуете в звуковия файл:Най-знаковата дума за България през изминалата 2024 година е "Шенген", сочи класацията на традиционното проучване на платформата за грамотност "Как се пише?" за 2024 година. За нея са гласували 37 на сто от участниците в анкетата. Следват "дубайски шоколад" с 26 на сто и "санитарен кордон" с 24% от гласовете. Това се прави за четвърта поредна..
Областната червенокръстка организация в Бургас е оказала хуманитарна помощ на над 47 хиляди души през изминалата 2024 година. Областната структура включва 143 дружества с над 5 хиляди членове и 110 доброволци. Девизът на червенокръстците е „Помагаме заедно с любов, вяра и доброта в името на човечността“. С дейността си те работят..
Карнавали, музика, футбол …културата на португалоезичните държави ще бъдат пренесени в Бургас това лято. Интензивен курс по португалски език ще се проведе за учениците на морския град в края на юни. Летни курсове по португалски език ще се проведат в Бургас Но нека се отправим на виртуално пътешествие до Португалия и далечните брегове на..
Атанасовското езеро празнува имения си ден на 18 януари. Традицията е вече 12-годишна. Организаторите от Зелена Странджа и Българска фондация Биоразнообразие са подготвили различни прояви. От Зелена Странджа организират дълга разходка до кв. "Сарафово" покрай южната част на Атанасовското езеро. По традиция от сдружението отбелязват Атанасовден със..
Календарът на Държавна агенция „Архиви“ за 2025 година разказва истории чрез снимки и рецепти от края на XIX и началото на XX в. Той е на тема „Вкусове и аромати на времето“. Всеки месец е представен с интересна снимка и рецепта от стари времена. Има описания за приготвяне на изтънчени ястия, но има и такива за по – обикновени, които често са..
Датата, която се очертава като хит тази година, е 25.05.2025 г. 12 са вече заявките заради съвпадението на еднакви числа. Денят е и неделя. Управителят на Общинското предприятие „Обредни ритуали“ Магдалена Карастоянова поясни: "Преди обяд ще има бракове на "Вардар", а в следобедните часове в Морското казино. Има заявки и за няколко изнесени..
В най-романтичния месец на любовта, виното и мечтите Етно кафене и музей ще изненада жители и гости на града с едно различно събитие, съобщават от Община Бургас. На 1 февруари от 14:00 часа всеки желаещ може да се присъедини към специална творческа работилница, която е насочена към визуално представяне на целите и мечтите за 2025 година. Организатор..