Не е задължително да правим винаги велики неща. Може да правим и малки, но с голяма любов, за това днес направете кекс, капучино с много каймак и бъде в нашата компания. Ще ви срещнем с интересни гости, ще ви съобщим светски новини и ще ви разкажем любопитни истории!
- Ани Крушкова е майка на дете с увреждания, тя заедно с дъщеря си Мария днес ще видят на живо папата. Идеята за това била подхвърлена на шега, но ето, че ще стане реалност. За какво ще се помоли бургазлийката и как приема гостуването на светия отец ще чуем малко след 13 ч.
- Ще ви разкажа и за пролетно лятната колекция от дрехи и дейността на социалното предприятие „Нарисувай ми усмивка“ в Бургас
- Ще ни гостува Ради Вълканова, един от най – известните бургаски флористи. Тя беше отличена с една от първите награди за цветна си композиция „Светът е за двама“ по време на „Флора 2019“. За вдъхновението и работата си тя ще ни разкаже след 14 часа
- И още една интересна дама ще участва в предаването ни днес Мария Андреева е творец, който казва за себе си, че обича да прави красиви неща или пък прави нещата красиво! Тя създава бижута от корк и минерали (полускъпоценни камъни), който са уникални и още от пръв поглед грабват вниманието.
- В рубриката ни „Сготвено с любов“ ще ви представя рецепта за бърз сладкиш от стар козунак!
Атанасовското езеро празнува имения си ден на 18 януари. Традицията е вече 12-годишна. Организаторите от Зелена Странджа и Българска фондация Биоразнообразие са подготвили различни прояви. От Зелена Странджа организират дълга разходка до кв. "Сарафово" покрай южната част на Атанасовското езеро. По традиция от сдружението отбелязват Атанасовден със..
Календарът на Държавна агенция „Архиви“ за 2025 година разказва истории чрез снимки и рецепти от края на XIX и началото на XX в. Той е на тема „Вкусове и аромати на времето“. Всеки месец е представен с интересна снимка и рецепта от стари времена. Има описания за приготвяне на изтънчени ястия, но има и такива за по – обикновени, които често са..
Датата, която се очертава като хит тази година, е 25.05.2025 г. 12 са вече заявките заради съвпадението на еднакви числа. Денят е и неделя. Управителят на Общинското предприятие „Обредни ритуали“ Магдалена Карастоянова поясни: "Преди обяд ще има бракове на "Вардар", а в следобедните часове в Морското казино. Има заявки и за няколко изнесени..
В най-романтичния месец на любовта, виното и мечтите Етно кафене и музей ще изненада жители и гости на града с едно различно събитие, съобщават от Община Бургас. На 1 февруари от 14:00 часа всеки желаещ може да се присъедини към специална творческа работилница, която е насочена към визуално представяне на целите и мечтите за 2025 година. Организатор..
Ледената пързалка пред съдебната палата в Бургас е едно от най-предпочитаното места за бургазлии от всякакви възрасти. Най-малкият посетител е на 3.5 години, а най-възрастния е на 76, разказа Николай Георгиев, който работи там. Според него интересът наистина е много голям, най-вече от учениците. "Това безспорно е атракция. Имаме вече и постоянни..
Бетонните блокове на ВиК по бул. „Стефан Стамболов“ се преобразяват от графити художника Иван Янков Esteo. Общата площ, на която художникът работи надхвърля 100 кв. метра. Две различни композиции ще бъдат изобразени на двете съоръжения, като предизвикателство е и разчупената форма, по която се рисува. Композициите ще са свързани идейно, а..
Ски зона Котел отвори в края на миналата година и бързо се превърна в хит за бургазлии, които искат да видят сняг, да покарат ски или да се спускат с шейни. Само на час път от морския град тя предложи на децата през ваканцията снежни преживявания. Зоната се намира в местността „Трите вятъра“ на 4 км от Котел в посока с. Кипилово...
Атанасовското езеро празнува имения си ден на 18 януари. Традицията е вече 12-годишна. Организаторите от Зелена Странджа и Българска фондация Биоразнообразие..
Датата, която се очертава като хит тази година, е 25.05.2025 г. 12 са вече заявките заради съвпадението на еднакви числа. Денят е и неделя...
Календарът на Държавна агенция „Архиви“ за 2025 година разказва истории чрез снимки и рецепти от края на XIX и началото на XX в. Той е на тема „Вкусове..