Чуйте защо Пламен Атанасов избира морския бряг и смокиновата ракия пред ''Топло-ядрената енергетика''
Update Required
To play the media you will need to either update your browser to a recent version or update your Flash plugin.
Отбивали ли сте се в Ахтопол в началото на септември? Ако отговорът е "не", то бързо трябва да поправите тази грешка.
Защото по това време от годината градчето е като никое друго по нашето Черноморие - спретнато, спокойно и най-вече - пропито с онази атмосфера, която кара хората не само да почиват, но и да се заселват там. Така са направили и нашите герои - Ани Койчева и Пламен Атанасов. Ани заменя големия град, за да се премести в Ахтопол, а причината е една дългогодишна мечта - заедно със съпруга й да създадат лозе, след години и винарна.
Към днешна дата лозето вече е факт, а на него отглеждат най-стария сорт грозде в света - шира, в момента работят и по възстановяването на оригиналните български сортове памид и мавруд. Това ни е нещо като мисия. Когато правиш лозе, е хубаво да представиш това, което е света, но и това, което е твоята държава, разказва ни Ани, докато седим на една от живописните градинки в морското градче. Живеейки тук, осъзнах, че тази лакомия да имаш къща с градинка, ако си на такова място, е безумие. Ти в момента, в който излезеш, си сред градина. Много се радвам, че все повече хора го оценяват.
Ани казва, че много чужденци също откриват красотите на Ахтопол и околността, факт, който потвърждава и другият ни гост - Пламен Атанасов. Той завършва специалност "Топло-ядрена енергетика" в София, живее 15 години тук, получава добра заплата, но в един момент решава, че живее, за да работи, а не обратното" и се връща на морския бряг. Това се случва преди няколко години, а откакто се е върнал в Ахтопол, посреща гости, гледа смокини ( гордее се най-вече със смокиновата си ракия, която вече е на поне три континента), а зимата кара ски.
Разговорите на Гергана Гайдарова с Ани и Пламен - чуйте в звуковите файлове.
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter.
Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.