Размер на шрифта
Българско национално радио © 2025 Всички права са запазени

Единен номер на хотелските рецепции се въвежда за новия сезон

Единен телефонен номер за връзка с хотелските рецепции ще бъде въведен този сезон Той ще улесни изцяло чуждестранните туристи. Единният номер ще бъде избран след като се проведе допитване в бранша. Трябва да бъдат избрани леснозапомнящи се числа. Предложението се одобрява от хотелиерите, каза за Радио Бургас председателят на асоциацията на собствениците в туризма Георги Николчев:

„Това е изключително хубава идея, тъй като голяма част от туристите не знаят, разбира се, български и на какъвто и език да се обадят, не винаги могат да получат точната информация от отсрещната страна. Така че този номер веднага ще им дава възможност на техния език да получат информацията, която им трябва и съответно да им се окаже нужното съдействие…

…Мениджърският персонал на всеки хотел е длъжен веднага да сведе до целия персонал този единен номер, както и да се обяснява на всички гости, като много често и самите туроператори извършват това нещо.

…С министерството говорихме за едно друго облекчение, което беше много важно – да може реално да се подава информация от хотелите към МВР“




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Планова техническа профилактика на предавател на БНР Бургас в четвъртък

Прекъсвания на ефирния сигнал на БНР Бургас са възможни утре за района на Бургас. Причината е редовната годишна профилактика на предавателя "Медни рид" на честота 92,5 MHz. Програмата на общественото радио няма да може да се слуша ефирно в споменатия район утре (17 април), от 9:00 до 17:00 часа. Може да слушате програмите на БНР през интернет..

публикувано на 16.04.25 в 17:00

Засилени проверки за безопасността на храните в Ямбол преди Великден

В Ямбол продължават засилените  на служители на Областната дирекция по безопасност на храните проверки за произхода и качеството на продуктите за великденската трапеза в магазини, складове и пазари. В сравнение с цените през миналата година се забелязва леко покачване. До момента при проверките не са открити отклонения от качеството или липса на..

публикувано на 16.04.25 в 16:40
Снимката е илюстративна

Мъртъв делфин в Бургас установиха екипи на РИОСВ

Мъртъв делфин установиха екипи на РИОСВ-Бургас на един от плажовете в града. Категорично не се касае за насилствена смърт, каза директорът на инспекцията Павел Маринов. "Делфините боледуват от същите болести като тези при хората. И при тях има морбили, пневмония и други. Рядко се установява насилствена смърт поради човешка намеса. Основната причина за..

публикувано на 16.04.25 в 16:21

Защо булевард "Мария Луиза" не е включен в строителната програма

Ремонтът на булевард „Мария Луиза“ не е включен в капиталовата програма на Община Бургас за 2025 година, съобщиха от администрацията. Въпросът бе поставен от граждани на общественото обсъждане на проектобюджета за тази година.  Централният булевард е в изключително лошо състояние, подчерта бургазлията  Продан Димитров: "Има полусрутени,..

публикувано на 16.04.25 в 16:00

Засадиха 120 дръвчета в Бургас по проекта "Подмлади града"

Мащабна доброволческа акция за засаждане на дръвчета в парк „Славейков“, бе организирана от Община Бургас днес. Събитието бе открито от кмета на Бургас Димитър Николов. „Стартираме тази инициатива, за да ангажираме младите хора в Бургас с идеята за опазване на зелената система в града. Засаждаме различни дървесни видове, характерни за нашия..

публикувано на 16.04.25 в 15:30

Пътната безопасност е акцентът в Бюджет 2025 на Община Бургас (ОБНОВЕНА)

Балансиран, консервативен и устойчив-така кметът Димитър Николов определи проекта на Бюджет 2025 на Община Бургас. Най-важният финансов документ на общината бе представен с обществено обсъждане снощи в Дома на НХК при засилен граждански интерес.  259 милиона лева са средствата от делегираните дейности, с 14% повече от миналата година, основно..

обновено на 16.04.25 в 14:23

Веган торта и агнешко с провансалски билки представиха студенти от Колежа по туризъм

Веган торта, подходяща за Великденските пости, агнешко с провансалски билки и такова печено на бавен огън, поркета и великденско суши бяха част от кулинарните творби на бивши и настоящи възпитаници на Колежа по туризъм към университет "Проф. д-р Асен Златаров". Те показаха наученото в третото издание на Великденска кулинарна трапеза, своебразен..

публикувано на 16.04.25 в 14:00