Парламентът регламентира критериите за производство на оцет с приетите окончателно промени в закона за виното и спиртните напитки. Според дефиницията етикетът "оцет" ще може да носи продукт, който е получен чрез ферментация от оцетно-кисели бактерии на продуктите от грозде, вино,плодови вина и водоалкохолни смеси.
Производителите ще посочват процентното съдържание на оцетната киселина не по-малко от 60 грама на литър. Търговците и фирмите, които предлагат на пазара фалшив оцет, приготвен от оцетна киселена чрез химичен синтез, ще се наказват с глоба от 5 хиляди до 10 хиляди лева, решиха депутатите.
Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..